Losos pečený v pomerančové šťávě s mandlemi
Suroviny
- 2 filátka z čerstvého lososa
- 1 dcl smetany
- 1 dcl bílého vína
- máslo
- olivový olej
- mandle spařené loupané
- čerstvá šťáva z velkého pomeranče
Postup
- Omytá a osušená filátka z lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme a osmahneme zprudka na olivovém oleji.
- Lososa vyjmeme z pánvičky a přendáme do máslem vymazaného pekáčku.
- Po chvilce zalijeme pomerančovou šťávou a bílým vínem, krátce cca 5 minut v troubě podusíme.
- Přidáme šlehačku a ještě tak 1 minutku pečeme.
- Hotového lososa posypeme spařenými mandlemi a zalijeme šťávou z pekáčku.
- Podáváme s vařenými bramborami a ozdobíme dle své chuti.