Losos se slaninou a bylinkami
Suroviny
- 800 g lososa (filé)
- 150 g slaniny
- 150 g smetany
- 500 g rajčat
- 2 cibule + 2 mladé cibulky
- 1 svazek kopru
- 1 svazek petržele
- 1 hrstka řeřichy
- šťáva z jednoho citronu
- sůl a bílý pepř
Postup
- Lososa omyjeme a řádně osušíme, pokapeme citronem necháme v chladnu odležet.
- Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a v pekáčku osmahneme.
- Bylinky dle vlastní chuti natrháme,mladou cibulku nakrájíme na tenká kolečka a vše smícháme se smetanou.
- Z rajčat oloupeme slupky (nejlépe tak, že je spaříme horkou vodou) a nakrájíme na malé kostičky.
- Lososa osolíme a opepříme, dáme na pekáč, na kterém máme už polovinu směsi cibule se slaninou, poklademe rajčaty, pokryjeme bylinkami se smetanou a nakonec přikryjeme zbytkem slaniny s cibulí.
- Pečeme dozlatova.
- Podáváme s rýží nebo s opečenými bramborami.