Přátelé lososa: Nabídka ryb

Nabídka ryb

Losos

Losos atlantský

  • Charakteristika: Chlazený celý čerstvý losos, kuchaný, s hlavou. Nebojte se filetování, losos obsahuje jen malé množství velkých kostí. Maso z páteře lososa je vhodné pro přípravu sushi. Z hlavy lososa připravíte výbornou lososí polévku.
  • Původ: Farmový chov v Norsku.
  • Vhodné způsoby přípravy: Syrový (sushi, Gravad Lax), smažení, grilování, pečení, uzení.
  • Cena (3 – 4 kg): 419 Kč / kg, záloha: 1600 Kč
  • Cena (5 – 6 kg): 439 Kč / kg, záloha: 2400 Kč
Filet lososa

Filet z lososa z chovu

  • Charakteristika: Vakuovaný filet z lososa, s kůží a bez kostí. Žádná práce s filetováním. Kvůli vakuování je filet před dodáním zpracováván o 1-2 dny dříve, díky této technologii je však doba spotřeby prodloužena.
  • Původ: Farmový chov: Norsko.
  • Vhodné způsoby přípravy: Smažení, grilování, pečení, uzení.
  • Cena: 619 Kč / kg
    Záloha: 1000 Kč / 1 filet
    Váha 1 filetu: 1,5 - 1,7 kg
Tuňák žlutoploutvý - filet

Tuňák Sashimi

  • Charakteristika: Luxusní rudé maso z volně loveného tuňáka, filet bez kostí a kůže. V červnu poprvé povezeme vakuované balíčky s již nakrájenými steaky. Jedná se o část ocasní, steaky tedy jsou širší i užší. Balíček obsahuje 400 - 450 gramů masa.
  • Původ: Volný lov v Indickém oceánu (především z oblasti Malediv a Vietnamu)
  • Studená úprava: vhodné na přípravu sushi nebo carpaccia. Tepelná úprava: Grilujeme nebo smažíme. Pozor na délku tepelné úpravy. Steak vysoký cca 3 cm grilujeme cca 2 min z každé strany tak, aby bylo maso uvnitř syrové (medium).
  • Cena: 540 Kč / balení, záloha: 540 Kč, váha: 400 – 450 g
mecoun

Filet z mečouna

  • Charakteristika: Specificky aromatické maso z volně loveného mečouna poblíž Vietnamu. Krásný růžový filet stačí naporcovat a položit na gril. Tepelnou úpravu masa tedy doporučujeme jako poslední krok před hodováním. Steak vysoký 2,5 cm grilujte z každé strany maximálně minutu a půl a ihned podáváme na talíř. Maso ještě malinko dojde a zároveň zůstane uprostřed syrové.
  • Původ: Volný lov v Indickém oceánu (především v oblasti Vietnamu)
  • Ze syrového stekau můžete vytvořit fantastické carpaccio. Grilujeme nebo smažíme, ale pozor na délku tepelné úpravy. Jako přílohu doporučujeme zeleninový salát a bagetku.
  • Cena: 900 Kč / balení, záloha: 900 Kč, váha: cca 1 kg
Pražma královská

Pražma královská

  • Charakteristika: Pražma královská neboli doráda je menší mořská ryba. Má bílé pevné maso, které se nerozpadá a díky minimálnímu množství kostí si ji rychle oblíbíte. Jemné dietní šťavnaté maso, které je lehce stravitelné.
  • Původ: Řecko
  • Vhodné kombinace: Pečeme nebo grilujeme celé. Před přípravou ji můžeme marinovat v citronové šťávě či bylinkách. Pečeme ji například v tymiánu nebo koriandru na mandlích, nebo ne suchém víně. Zapékáme s rajčaty, fenyklem nebo v sýrových varicích. Griluje se potřená olivovým olejem spolu se zeleninou a vybraným kořením. Pokrmy doplňujeme mladými bramborami či pečivem.
  • Vhodné omáčky: Citronová, limetková, tomatová, bylinky + zakysaná smetana.
  • Cena: 230 Kč / kus, záloha: 230 Kč, váha: 350 – 500 g
Mořský vlk

Mořský vlk

  • Charakteristika: Bílé jemné, dietní maso. Oblíbený po celý rok pro grilování a pečení v troubě. Oblíbenou variantou je pečení v solné krustě.
  • Původ: Řecko.
  • Vhodné kombinace: Pečeme nebo grilujeme celé. Před přípravou upravíme podobně jako Pražmu. Nařízneme po obou stranách, vetřeme sůl či jiné koření. Tepelná úprava přibližně 20 minut. Jako přílohu doporučujeme rýži, kuskus, pečivo a zeleninu.
  • Vhodné omáčky: Citronová, limetková, tomatová, bylinky + zakysaná smetana.
  • Cena: 230 Kč / kus, záloha: 230 Kč, váha: 350 – 500 g
Krevety

Krevety

  • Charakteristika: Nevařené, neloupané. Obsahují velké množství bílkovin, omega-3 kyselin, minerálů a stopových prvků. Nízkokalorické – neobsahují téměř žádný tuk. Z důvodu cesty přes půl zeměkoule jsou ihned po vylovení zmražené a těsně před závozem rozmražené - standardní způsob dopravy.
  • Původ: Jižní Amerika (především Ekvádor). Zabaleno do 500 g krabičky.
  • Vhodné kombinace: před konzumací vložte na 90 vteřin do osolené vroucí vody nebo vyloupeme a rovnou smažíme 1-2 min na pánvi. Krevety získají svou typickou oranžovou barvu. Syrové (saláty, sushi), grilujeme s bylinkami, solí, pepřem, česnekem a vínem nebo s chilli. Smažíme či vaříme okolo 1 minuty – aby příliš neztvrdly a byly šťavnaté.
  • Příloha: jasmínová rýže, pečené brambory, těstoviny, zelenina.
  • Cena: 290 Kč / 500 g, záloha: 290 Kč, počet na 1 kg: 25 – 30 ks
Uzeny losos

Uzený losos

  • Charakteristika: Luxusní záležitost! Losos uzený tradičním způsobem. Ihned po dodání lososů je maso omyto, očištěno a nakrájeno na filety. Ty se marinují v přírodním roztoku soli a cukru bez jakýchkoli barviv a přídavných látek. Po marinaci se filety znovu omyjí a jsou připraveny k uzení za použití kvalitního bukového dřeva. Po vyuzení se filety chladí a krájí na tenké plátky.
  • Původ: Norsko
  • Cena: 240 Kč / balení, záloha: 240 Kč, váha: 200 g
Pražma královská

Filety z Okouníka mořského (nyní nedostupné)

  • Charakteristika: Dva vakuované filetky (každý 150g+) z extrémně čistých islandských vod. Okouník má své specifické aroma, proto stačí nasolit, případně použít bylinky. Krátce grilujeme nebo smažíme na pánvi. Jemné a delikátní maso. My ho smažíme s kousky cibule a lehce pokapeme kvalitní sójovou omáčkou.
  • Původ: Island, udržitelný volný lov na háček, letecká přeprava
  • Vhodné kombinace: Jako přílohu doporučujeme bagetku, ale i brambory nebo rýži. Na pánvi také můžete lehce poprášit moukou.
  • Cena: 310 Kč / kus, záloha: 310 Kč, váha: 350 – 500 g
treska

Filet z tresky světlé

  • Charakteristika: Vakuovaný filet z tresky. Pochází z čistých islandských vod. Při krátké tepelné úpravě si na talíř budete servírovat šťavnaté bílé maso, které se rozpadá.
  • Původ: Island, udržitelný volný lov na háček, letecká přeprava
  • Vhodné kombinace: Tresku můžete kombinovat téměř s čímkoli. V Anglii populární verze Fish and Chips, dále s americkými brambory, bagetkou.
  • Cena: 290 Kč / kus, záloha: 290 Kč, váha: 350 – 400 g
Slávky

Mušle

  • Charakteristika: Bohaté na obsah bílkovin, vitamínu B12, selenu a fosforu.
  • Původ: Volný lov u dánského pobřeží.
  • Skladování: Skladujeme okolo 5 °C v lednici, zpracujeme maximálně do 4 dnů od převzetí od Přátel lososa.
  • Vhodné kombinace: Jedna z nejoblíbenějších úprav je v kombinaci s bílým vínem a citronem nebo s rajčaty, česnekem a bylinkami. Příprava je velice rychlá, mušle dusíme přibližně deset minut.
  • Příloha: jasmínová rýže, pečené brambory, těstoviny, zelenina.
  • Cena: 160 Kč / kg, záloha: 160 Kč, baleno v síťce po 1 kg
Dárkový poukaz

Elektronický dárkový poukaz 1000 Kč

  • Barevný elektronický poukaz v hodnotě 1000 Kč. Město a termín ve formuláři vyberte jakékoli. Po úhradě objednávky Vám poukaz přijde do Vašeho emailu, odkud jej můžete vytisknout či přeposlat. Platnost poukazu je 3 měsíce.
  • Hodnotu poukazu uplatněte při objednávce nejlépe celou. V případě nižší hodnoty objednávky než 1000 Kč zbylá částka propadá na projekt Ploutvička.
Pořádná lososí kuchařka

NOVÁ KUCHAŘKA NA VÁNOCE 2020!!!

  • Na receptech jsme spolupracovali s kamarádem, špičkovým šéfkuchařem, pracujícím ve Švýcarsku. Obsahuje přes 60 skvělých receptů na celý náš sortiment + několik příloh + 4 dezerty (jarní, letní, podzimní a zimní). Povezeme ji poprvé při Vánočním závozu ryb.

    1) V případě, že ji chcete vyzvednout spolu s rybami - objednejte ji přímo v objednávkovém rybím formuláři.
    2) Pokud chcete jen objednat kuchařku a poslat ji na Vaši adresu, objednejte kuchařku zde.

  • Kuchařku prodáváme jeden kus za 390 Kč nebo můžete využít akci 2+1, kdy za 750 Kč dostanete rovnou 3 kusy. Věnujte ji někomu na Vánoce, bude to parádní dárek.
  • Cena: 390 Kč + v případě zaslání 100 Kč poštovné. Platí akce 2+1, kdy při ještě lepší ceně (750 Kč) získáte kuchařky rovnou tři.