Nabídka ryb

Losos

Losos atlantský

  • Charakteristika: Chlazený celý čerstvý losos, kuchaný, s hlavou. Nebojte se filetování, losos obsahuje jen malé množství velkých kostí. Maso z páteře lososa je vhodné pro přípravu sushi. Z hlavy lososa připravíte výbornou lososí polévku.
  • Původ: Farmový chov v Norsku.
  • Vhodné způsoby přípravy: Syrový (sushi, Gravad Lax), smažení, grilování, pečení, uzení.
  • Cena: 419 Kč / kg, záloha: 1500 Kč, váha: 3 – 4 kg
               439 Kč / kg, záloha: 2400 Kč, váha: 5 – 6 kg
Filet lososa

Filet lososa

  • Charakteristika: Vakuovaný filet z lososa, s kůží a bez kostí. Žádná práce s filetováním. Díky vakuování je filet před dodáním zpracováván o několik dní dříve, díky této technologii je však doba spotřeba prodloužena.

  • Původ: farmový chov Norsko.
  • Cena: 619 Kč / kg , záloha: 950 Kč / 1 kus
Tuňák žlutoploutvý - filet

Tuňák Sashimi

  • Charakteristika: Luxusní rudé maso z volně loveného tuňáka, filet bez kostí a kůže. Stačí naporcovat na steaky.
  • Původ: Volný lov v Indickém oceánu (především z oblasti Malediv a Vietnamu)
  • Studená úprava: vhodné na přípravu sushi nebo carpaccia. Tepelná úprava: Grilujeme nebo smažíme. Pozor na délku tepelné úpravy. Steak vysoký cca 3 cm grilujeme cca 2 min z každé strany tak, aby bylo maso uvnitř syrové (medium).
  • Cena: 1099 Kč / kg, záloha: 1600 Kč váha: 1, 1 kg – 1, 7 kg
mecoun

Filet z mečouna

  • Charakteristika: Specificky aromatické maso z volně loveného mečouna poblíž Vietnamu. Krásný růžový filet stačí naporcovat a položit na gril. Tepelnou úpravu masa tedy doporučujeme jako poslední krok před hodováním. Steak vysoký 2,5 cm grilujte z každé strany maximálně minutu a půl a ihned podáváme na talíř. Maso ještě malinko dojde a zároveň zůstane uprostřed syrové.
  • Původ: Volný lov v Indickém oceánu (především v oblasti Vietnamu)
  • Ze syrového stekau můžete vytvořit fantastické carpaccio. Grilujeme nebo smažíme, ale pozor na délku tepelné úpravy. Jako přílohu doporučujeme zeleninový salát a bagetku.
  • Cena: 890 Kč / kg, záloha: 900 Kč váha: 0, 8 kg – 1, 1 kg
Pražma královská

Pražma královská

  • Charakteristika: Pražma královská neboli doráda je menší mořská ryba. Má bílé pevné maso, které se nerozpadá a díky minimálnímu množství kostí si ji rychle oblíbíte. Jemné dietní šťavnaté maso, které je lehce stravitelné.
  • Původ: Řecko
  • Vhodné kombinace: Pečeme nebo grilujeme celé. Před přípravou ji můžeme marinovat v citronové šťávě či bylinkách. Pečeme ji například v tymiánu nebo koriandru na mandlích, nebo ne suchém víně. Zapékáme s rajčaty, fenyklem nebo v sýrových varicích. Griluje se potřená olivovým olejem spolu se zeleninou a vybraným kořením. Pokrmy doplňujeme mladými bramborami či pečivem.
  • Vhodné omáčky: Citronová, limetková, tomatová, bylinky + zakysaná smetana.
  • Cena: 449 Kč / kg, záloha: 230 Kč, váha: 350 – 550 g
Mořský vlk

Mořský vlk

  • Charakteristika: Bílé jemné, dietní maso. Oblíbený po celý rok pro grilování a pečení v troubě. Oblíbenou variantou je pečení v solné krustě.
  • Původ: Řecko.
  • Vhodné kombinace: Pečeme nebo grilujeme celé. Před přípravou upravíme podobně jako Pražmu. Nařízneme po obou stranách, vetřeme sůl či jiné koření. Tepelná úprava přibližně 20 minut. Jako přílohu doporučujeme rýži, kuskus, pečivo a zeleninu.
  • Vhodné omáčky: Citronová, limetková, tomatová, bylinky + zakysaná smetana.
  • Cena: 449 Kč / kg, záloha: 230 Kč, váha: 350 – 550 g
Krevety

Krevety

  • Charakteristika: Nevařené, neloupané. Obsahují velké množství bílkovin, omega-3 kyselin, minerálů a stopových prvků. Nízkokalorické – neobsahují téměř žádný tuk. Z důvodu cesty přes půl zeměkoule jsou ihned po vylovení zmražené a těsně před závozem rozmražené - standardní způsob dopravy.
  • Původ: Farmový chov v Jižní Americe a Indický oceán. Zabaleny do 500g krabičky.
  • Vhodné kombinace: před konzumací vložte na 90 vteřin do osolené vroucí vody nebo vyloupeme a rovnou smažíme 1-2 min na pánvi. Krevety získají svou typickou oranžovou barvu. Syrové (saláty, sushi), grilujeme s bylinkami, solí, pepřem, česnekem a vínem nebo s chilli. Smažíme či vaříme okolo 1 minuty – aby příliš neztvrdly a byly šťavnaté.
  • Příloha: jasmínová rýže, pečené brambory, těstoviny, zelenina.
  • Cena: 329 Kč / 500 g, záloha: 329 Kč, počet na 1 kg: 25 – 30 ks
Uzeny losos

Uzený losos - volný lov

  • Charakteristika: Luxusní záležitost! Losos uzený tradičním přírodním způsobem. Ihned po dodání lososů je maso omyto, očištěno a nakrájeno na filety. Ty se marinují v přírodním roztoku soli a cukru bez jakýchkoli barviv a přídavných látek. Po marinaci se filety znovu omyjí a jsou připraveny k uzení za použití kvalitního bukového dřeva. Po vyuzení se filety chladí a krájí na tenké plátky. Výsledkem je losos nejvyšší kvality!
  • Původ: Volný lov Kamčatka
  • Cena: 239 Kč / balení, záloha: 239 Kč, váha: 200 g
Pražma královská

Filety z Okouníka mořského (Novinka)

  • Charakteristika: Dva vakuované filetky (každý 150g+) z extrémně čistých islandských vod. Okouník má své specifické aroma, proto stačí nasolit, případně použít bylinky. Krátce grilujeme nebo smažíme na pánvi. Jemné a delikátní masíčko.
  • Původ: Island, udržitelný volný lov na háček, letecká přeprava
  • Vhodné kombinace: Jako přílohu doporučujeme bagetku, ale i brambory nebo rýži. Na pánvi také můžete lehce poprášit moukou.
  • Cena: 340 Kč / kus, záloha: 340 Kč, váha: 300 – 400 g
treska

Filet z tresky tmavé (Novinka)

  • Charakteristika: Vakuovaný filet z tresky. Stejně jako Okouník pochází z čistých islandských vod. Při krátké tepelné úpravě si na talíř budete servírovat šťavnaté bílé maso, které se rozpadá.
  • Původ: Island, udržitelný volný lov na háček, letecká přeprava
  • Vhodné kombinace: Tresku můžete kombinovat téměř s čímkoli. V Anglii populární verze Fish and Chips, dále s americkými brambory, bagetkou.
  • Cena: 320 Kč / kus, záloha: 320 Kč, váha: 300 – 400 g
Slávky

Mušle - na Vánoce nevezeme

  • Charakteristika: Bohaté na obsah bílkovin, vitamínu B12, selenu a fosforu.
  • Původ: Volný lov u dánského pobřeží.
  • Skladování: Skladujeme okolo 5 °C v lednici, zpracujeme maximálně do 4 dnů od převzetí od Přátel lososa.
  • Vhodné kombinace: Jedna z nejoblíbenějších úprav je v kombinaci s bílým vínem a citronem nebo s rajčaty, česnekem a bylinkami. Příprava je velice rychlá, mušle dusíme přibližně deset minut.
  • Příloha: jasmínová rýže, pečené brambory, těstoviny, zelenina.
  • Cena: 190 Kč / kg, záloha: 190 Kč, baleno v síťce po 1 kg
Dárkový poukaz

Elektronický dárkový poukaz 1000 Kč

  • Barevný elektronický poukaz v hodnotě 1000 Kč. Město a termín ve formuláři vyberte jakékoli. Po úhradě objednávky Vám poukaz přijde do Vašeho emailu, odkud jej můžete vytisknout či přeposlat. Platnost poukazu je 3 měsíce.
  • Hodnotu poukazu uplatněte při objednávce nejlépe celou. V případě nižší hodnoty objednávky než 1000 Kč zbylá částka propadá na projekt Ploutvička.
Pořádná lososí kuchařka

Pořádná lososí kuchařka-VYPRODÁNO

  • Kniha obsahuje přes 50 receptů na polévky z lososa, studenou i teplou úpravu lososa, tuňáka, pražmy, krevet, mořského vlka, slávek jedlých a několik omáček k rybám.
  • Kvalitní zpracování s profesionálními fotkami. Nenechte si naše druhé vydání kuchařky ujít, stojí za to ! Nemít ji doma je hřích!
  • Cena: 149 Kč